Zo verliep de Grand Prix van Hongarije voor Max Verstappen in 2022

Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

18 juli 2023 om 07:00

Momenteel lijkt er geen maat te staan op Red Bull Racing-coureur Max Verstappen. De Nederlander rijgt de overwinningen in het huidige Formule 1-seizoen aaneen en lijkt zich op te kunnen maken voor een derde wereldtitel. 25 of 26 punten tijdens de Grand Prix van Hongarije zouden dan wel welkom zijn voor Verstappen. Hoe deed de regerend wereldkampioen het vorig jaar eigenlijk in Hongarije? GPblog zet het nog even op een rijtje.

Verstappen op de Hungaroring

Verstappen wist tijdens de Grand prix van Hongarije in de 2022-editie heel knap naar een overwinning te rijden. De Nederlander mocht na de race 25 punten bijschrijven in de strijd om het wereldkampioenschap van 2022. De snelste raceronde was voor Lewis Hamilton, die als tweede eindigde. George Russell maakte het podium compleet met een derde plaats.

Tijdens de kwalificatie op de zaterdag was Verstappen nog niet zo competitief. Ondanks dat hij de snelste tijd in Q2 had, eindigde hij Q3 als laatste. Hij moest de race vanaf de tiende plek beginnen. Des te knapper is de overwinning van Verstappen op de Hungaroring. Deze kwalificatie betekende overigens de eerste pole position in de carrière van Russell.

De Grand Prix van Hongarije in 2022

In de twaalfde ronde van de race lag verstappen op de zesde plek. Omdat Lewis Hamilton in gevecht was met Lando Norris kon Verstappen die laatstgenoemde meteen inhalen. En zo reed de Nederlander op P5. Verstappen was gewoonweg de beste en de snelste tijdens de Grand Prix. Ondanks een spin in de 41e ronde van de race kon Verstappen alsnog als eerste over de streep komen.

Bekijk hier de samenvatting van de Grand Prix van Hongarije 2022.