Van der Zande op koers voor derde zege in autosportklassieker

Algemeen

van der zande kan autosportklassier winnen
22 januari om 13:00
Laatste update: 22 januari om 13:16

Renger van der Zande en zijn kompaan Sebastien Bourdais kenden een teleurstellend seizoen 2023. De Nederlander won weliswaar met zijn Cadillac-team een wedstrijd, de uiteindelijke zevende plek in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap was niet zoals gehoopt. Voor het seizoen ‘24 is Van der Zande in elk geval prima uit de startblokken gekomen. Met Bourdais en Scott Dixon start hij over een week namelijk als tweede aan de 24 uur van Daytona.

Van der Zande won de klassieker in de autosport al tweemaal (2019 en 2020), dus hij ligt op koers voor een hattrick. In de kwalificatie - die zondagavond Nederlandse tijd werd verreden - moest hij nog de collega’s van de andere Cadillac voor laten gaan. Pipo Derani (ook Jack Aitken en Tom Blomqvist rijden in deze auto) wist het ronderecord van Oliver Jarvi met een seconde scherper te stellen. Bourdais zat daar 0.071 seconde achter (Van der Zande reed de kwalificatie niet). Tijmen van der Helm zette zijn auto van JDC Motorsport op de negende plek neer.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Renger van der Zande (@rengervdz)

Ten Voorde doet mee om de zege

In de GTD Pro klasse kwamen Nicky Catsburg en zijn teamgenoten niet verder dan de zevende startplek. Catsburg maakte afgelopen winter de overstap van het World Endurance Championship naar IMSA. Ook daarin rijdt hij met Corvette. Larry ten Voorde start in de GTD klasse als tweede. Indy Dontje gaat in dezelfde klasse als zeventiende weg.

De 24 uur van Daytona wordt aanstaande zaterdag gestart. Max Verstappen won afgelopen weekeinde de virtuele race op het historische circuit.