F1 Nieuws

van hoepen eindigt als negende in f3-sprintrace hongarije

Van Hoepen rijdt in F3-sprintrace keurig de punten in, Bedrin wint

20 juli om 10:26

Laurens van Hoepen is in de Formule 3-sprintrace geëindigd als negende. De Nederlander startte vanaf P12. Nikita Bedrin kwam zaterdagochtend als eerste over de finish.

De start van de sprintrace begon chaotisch. Joseph Loake ging na de opwarmronde op de grid in het verkeerde vak staan. De Brit probeerde nog wel naar de juiste plek te rijden, maar slaagde hier niet in. Het gevolg was een extra formation lap, waardoor de sprintrace niet 19, maar 18 ronden duurde. Loake kreeg hiervoor een tien seconden stop & go penalty aan zijn broek.

Net als in de Formule 2 is er sprake van een reversed grid in de sprintrace. De top-12 van de uitslag in de kwalificatie worden omgedraaid en dus begon Laurens van Hoepen als twaalfde, in plaats van als eerste. Dino Beganovic mocht van pole starten en kwam prima weg op de Hungaroring. Toch moest hij in de eerste ronde in een duel om de leiding zijn meerdere erkennen in Nikita Bedrin.

Beganovic verliest P2, Van Hoepen maakt plekken goed

Halverwege de race probeerde Beganovic te counteren. De Ferrari-junior was echter iets te enthousiast, schoot door en verloor daardoor ook nog een positie aan de Thai Tasanapol Inthraphuvasak. Bedrin, Inthraphuvasak en Beganovic mochten - in deze volgorde - na ongeveer 45 minuten racen naar het podium. Van Hoepen schoof bij de start direct op naar een negende plek. Even lag de coureur van ART Grand Prix achtste, maar hij moest uiteindelijk nog een positie terrein geven. Van Hoepen mag daardoor twee punten bijschrijven.

Red Bull-junior Arvid Lindblad (16), die op Silverstone nog beide races won - kon geen potten breken. Hij eindigde als vijftiende. Kampioenschapsleider Gabriele Mini scoorde geen punten.

De hoofdrace van de Formule 3 is zondagochtend.