Veekay eindigt tiende tijdens IndyCar-wedstrijd in Illinois
18 augustus om 09:00
Laatste update: 18 augustus om 10:24
  • Tygo Bekkema

IndyCar-coureur Rinus van Kalmthout is als tiende geëindigd tijdens de Bommarito Automotive Group 500. Een IndyCar-wedstrijd in de Amerikaanse staat Illinois. Josef Newgarden ging er met de overwinning vandoor op het kleine ovalcircuit. Het is alweer de vierde top-10 finish op rij dit IndyCar seizoen voor ‘Veekay’.

De race op de kleine ‘World Wide Technology Raceway’ werd, zoals wel vaker bij IndyCar-wedstrijden, gekenmerkt door veel incidenten. In totaal waren er liefst vijf cautions tijdens de wedstrijd van 325 mile. Winnaar Newgarden reed gedurende de hele wedstrijd mee in de kopgroep en stond zijn leidende positie niet meer af nadat de laatste neutralisatie met nog acht ronden te gaan werd opgeheven.

Veekay bezig aan goede reeks

De goede resultatenreeks van Veekay heeft ervoor gezorgd dat hij in de voorbije weken van plek vijftien is opgeschoven naar P12 in het IndyCar-kampioenschap. Wellicht zit er zelfs nog meer in het vat voor de 23-jarige Nederlander. Er resteren nog vier races dit IndyCar-seizoen, drie daarvan worden afgewerkt op ovals. Statistisch gezien is de man uit Hoofddorp de op vier na beste coureur op dit eigenaardige type circuits. Hij eindigt gemiddeld als 7,66 wanneer hij op ovals racet, blijkt uit cijfers van de IndyCar-organisatie.