F1 Nieuws

Power Rankings F1 na Grand Prix van Nederland

Norris op gelijke hoogte met Verstappen na Grand Prix Nederland

28 augustus om 17:02

Lando Norris heeft de hoogste score gekregen in de F1 Power Rankings na de Grand Prix van Nederland. Met een pole position, de snelste raceronde en de overwinning op Zandvoort, kreeg de McLaren-coureur een 9,6 toegewezen. Max Verstappen - die als tweede finishte - werd buiten de top-3 gelaten.

Norris de beste, Leclerc en Gasly maken top-3 compleet

Voorafgaand aan de race gaf Norris aan minder fouten te willen maken. Na de race in Nederland kan de Brit zeggen dat dat gelukt is. Bij de start zag hij Verstappen nog voorbij gaan, maar een goede inhaalactie op het rechte stuk en het juiste bandenmanagement, resulteerde dat Norris de race won met een marge van maar liefst 22 seconden op Verstappen. Norris heeft niet alleen het hoogste cijfer gescoord, maar hierdoor staat hij nu ook in het klassement gelijk met Verstappen. Beide coureurs hebben nu een 8,4 als gemiddeld cijfer.

Ferrari-coureur Charles Leclerc steeg boven zichzelf uit door Oscar Piastri heel knap achter zich te houden en uiteindelijk de derde plaats binnen te hengelen. Na afloop begreep Ferrari niet waar de snelheid vandaan kwam, maar om een of andere reden wist Leclerc toch op het podium te eindigen. De Monegask kreeg van de jury een 9,4.

Pierre Gasly maakte de top-3 compleet. De Fransman verraste in de kwalificatie door überhaupt Q3 te halen - ten opzichte van teamgenoot Esteban Ocon die niet door Q1 heen kwam- en finishte knap als negende. Gasly kreeg hierdoor niet alleen twee punten, maar ook 9 als beoordeling.

Verstappen moet genoegen nemen met vierde plek

Een kwalificatie waarin het maximale werd uitgehaald, een uitstekende start en een tweede plaats was niet genoeg voor Verstappen om de top-3 te halen. De Nederlander kreeg van de jury een 8,8 voor zijn optreden in Zandvoort. Na afloop gaf Verstappen duidelijk aan dat er niet meer in zat dan een tweede plaats in zijn thuisrace.