Inhaalrace brengt Van Kalmthout in IndyCar-wedstrijd Texas naar P11

Algemeen

Van kalmthout eindigt als twaalfde in indycar race texas
2 april 2023 om 20:25
Laatste update: 2 april 2023 om 20:48

Rinus van Kalmthout heeft geen rol van betekenis kunnen spelen tijdens de IndyCar-wedstrijd in Texas. Op de oval kwam de Nederlandse coureur, ondanks een solide inhaalrace, tot een elfde plaats. De overwinning was weggelegd voor Josef Newgarden.

Van Kalmthout, die doorgaans zeer competitief is op ovals, was in de kwalificatie niet verder gekomen dan een 26ste plaats. Het behalen van eremetaal was daarmee eigenlijk al buiten bereik. De 22-jarige coureur kende een degelijke wedstrijd zonder fouten. Het leverde hem bij het vallen van de finishvlag een elfde plaats op.

In een slotfase vol met crashes was het aan de kop telkens stuivertje wisselen tussen Newgarden, Pato O'Ward, Alex Palou. Romain Grosjean, die rond de vijfde positie bivakkeerde, parkeerde zijn bolide hard in de muur met nog twee ronden te gaan. De wedstrijd was daarmee ten einde en Newgarden was de gelukkige die op dat moment op kop reed. Voor Palou waren de enorm druiven zuur.

Newgarden won vorig jaar ook al in Texas en stijgt naar de vierde plaats in het IndyCar-klassement na twee gereden races. O'Ward heeft nu 81 punten verzameld en neemt de leiding over van Marcus Ericsson, die op acht punten achterstand volgt. Van Kalmthout staat zestiende met 27 punten.