Jake Dennis pakt wereldkampioenschap Formule E

Jake Dennis pakt wereldtitel in Formule E

29 juli 2023 om 20:34
Laatste update: 29 juli 2023 om 23:54

Tijdens het laatste raceweekend van de Formule E heeft de Brit Jake Dennis het kampioenschap veroverd. Hoewel Mitch Evans de race in het centrum van Londen won, had Jake Dennis aan een tweede plaats genoeg om er met de eerste plaats in de Formule E vandoor te gaan.

De titelstrijd in de Formule E kon voor dit weekeinde nog alle kanten op. Bij het ingaan van het raceweekend in Londen maakten liefst vier coureurs nog kans op het kampioenschap. Naast Dennis waren er ook voor Mitch Evans, Nick Cassidy en Pascal Wehrlein nog mogelijkheden. In een race vol met gebeurtenissen wist Jake Dennis, rijdend voor Avalanche Andretti, uiteindelijk voldoende punten te pakken om de titelstrijd nog vóór de laatste race op de zondag te beslissen.

In ronde 34 zorgde Nissan-coureur Norman Nato voor een kettingbotsing en een rode vlag-situatie. Nadat de race met nog drie rondes te gaan vrijgegeven werd, hoefde Jake Dennis enkel zijn tweede plaats kortstondig vast te houden. Met 213 punten voor Jake Dennis tegenover 176 punten voor naaste concurrent Mitch Evans was de titelstrijd bij het vallen de finishvlag dan ook gestreden.