Bearman wint eindelijk weer in de F2 met sprintrace zege in Oostenrijk

F1 Nieuws

Bearman wint f2 sprintrace in Oostenrijk
29 juni om 14:10

Oliver Bearman heeft eindelijk zijn eerste zege gepakt in 2024. De Brit greep de leiding van de sprintrace bij de start en gaf die onder grote druk van Pepe Marti de leiding niet meer af. Paul Aron, de kampioenschapsleider, reed naar een knappe derde plek. De Nederlander Richard Verschoor eindigde op P20.

Oliver Bearman had nog niet veel geluk dit seizoen, maar bij de start van de sprintrace was de Brit van Prema goed weg. Kush Maini had een veel mindere start vanaf de eerste plek en hield veel coureurs op. Hierdoor kon Bearman in de eerste paar ronden direct een gat slaat naar de concurrentie achter zich.

Wint Bearman eindelijk een F2-race in 2024?

Kush Maini kende een mindere start en mocht van geluk spreken dat hij geen lekke band opliep toen hij in bocht drie instuurde op Pepe Marti. De Spanjaard van het Red Bull Junior Team verloor een stuk van zijn voorvleugel, maar zou uiteindelijk wel P2 overnemen van Maini.

Vanaf die tweede plek zette Marti de aanval in op Bearman. De Campos-coureur kwam binnen een seconde van Bearman en kon zo gebruik maken van DRS. Toch wist de Spanjaard in de eerste helft van de race geen aanval in te zetten. Paul Aron deed dat wel. De kampioenschapsleider klom al snel op naar de vierde plek in de race.

Ook voor de podiumplekken bleef het veld dichtbij elkaar. Maini hield lang stand, maar moest uiteindelijk Aron doorlaten voor de derde plek. In dat duel ging ook teamgenoot van Maini, Gabriel Bartoleto, aan hem voorbij. De Braziliaan zette vervolgens de aanval in op Aron, nadat hij was opgehouden door zijn teamgenoot.

In de slotfase kwam Marti er niet meer aan en hield Bearman stand. De Brit won daarmee eindelijk weer in de Formule 2, voor het eerst in 2024. Marti eindigde op P2, voor Paul Aron.

De Nederlander Richard Verschoor reed een kleurloze race in Oostenrijk. De Trident-coureur kwam niet verder dan P20. Ook de beoogde opvolger van Lewis Hamilton kwam niet veel verder na een minder optreden in de kwalificatie. Andrea Kimi Antonelli eindigde de sprintrace als 15e.