Verstappen scoort matig in F1 Power Rankings, Hamilton beter beoordeeld dan Russell

Red Bull Racing

F1 Nieuws

F1 Power Rankings Verstappen Hamilton Russell
31 juli om 17:30

Lewis Hamilton wordt door de jury van de F1 Power Rankings als beste beoordeeld voor zijn optreden tijdens de Grand Prix van België. De Mercedes-coureur scoort hoger dan zijn teamgenoot George Russell, die de race won maar werd gediskwalificeerd. Max Verstappen moet vijf coureurs voor zich dulden in de uitslag.

Verstappen scoort matig, Hamilton hoogst in F1 Power Rankings

Verstappen, die op zaterdag naar pole position reed maar na een gridstraf vanaf de elfde plek moest starten, kwam als vijfde over de eindstreep. Uiteindelijk werd dat nog een vierde plek dankzij de diskwalificatie van Russell. De Nederlander liep daarmee verder uit op Lando Norris in het kampioenschap, maar toch was het panel niet bijzonder onder de indruk van zijn prestatie. Verstappen moet het doen met een 7.4.

Net voor Verstappen staat Daniel Ricciardo met een 7.6. Charles Leclerc krijgt een goede beoordeling met een 8.4, net iets lager dan de 8.6 van Oscar Piastri. Laatstgenoemde wist de Mercedes-coureurs in de slotfase van de race nog uit te dagen, maar kon geen inhaalpoging doen.

De oorspronkelijke racewinnaar, Russell, staat op een tweede plaats met een 8.6. Russell durfde het aan om voor een eenstopper te gaan, als enige coureur in het veld. Dit leverde hem aanvankelijk de overwinning op, maar die werd hem weer afgenomen toen bleek dat zijn Mercedes 1,5 kilo te licht was. Hamilton eindigt met een score van 9.2 op een ruime eerste plaats in de Power Rankings.

Bron: F1.com