F1 Nieuws

Records die verbroken zijn tijdens de f1 gp van nederland
28 augustus om 09:16
Laatste update: 28 augustus om 11:09

Voor het eerst sinds de terugkeer van de Formule 1 in Nederland won een andere coureur dan Max Verstappen. Lando Norris wist met een voorsprong van meer dan 22 seconden de wedstrijd te winnen. Lees hier welke records er allemaal verbroken zijn tijdens de race in de Nederlandse badplaats.

Welke records zijn verbroken tijdens de Grand Prix van Nederland?

Het komt niet vaak voor, maar alle deelnemende coureurs hebben ook daadwerkelijk het einde van de race gehaald. Voor de vijftiende keer in de geschiedenis van de Formule 1 zijn alle wagens gefinisht. De eerste keer dat dit gebeurde was overigens ook op Zandvoort, in 1961.

Lando Norris won voor de tweede keer in zijn carrière en ook voor de tweede keer dit jaar een race. In beide gevallen werd Max Verstappen tweede en Charles Leclerc derde. Het gat waarmee Norris de wedstrijd won, 22.8 seconden, is het grootste gat waarmee een race is gewonnen gedurende dit seizoen.

Een statistiek waar Norris minder blij mee zal zijn is het feit dat hij zijn streak voortzet waarin hij met een pole position in de eerste ronde de leiding verliest. In Zandvoort lukte het hem uiteindelijk wel weer om op de baan de leiding terug te krijgen.

De wedstrijd in Zandvoort kende wederom geen safety car. Dit is voor de zesde race op rij het geval dit seizoen. De laatste safety car vond plaats tijdens de Grand Prix van Canada. Voor de tweede keer op rij zijn alle coureurs die in de top tien geëindigd zijn racewinnaars. Dit is nog nooit eerder voorgekomen.

Na de Grand Prix van Nederland was het 64 dagen geleden dat Max Verstappen voor het laatst een race won. Dit is de langste periode zonder overwinningen voor de Nederlander sinds de start van het 2021-seizoen.

Wil je nog meer Formule 1? Volg GPblog dan ook via onze verschillende social media-kanalen!