Dit zijn de mooiste F1-overwinningen van Sergio Perez

F1 Nieuws

De mooiste F1-overwinningen van Sergio Perez
27 januari om 14:00
  • Wouter Bos

Gisteren was Sergio Perez jarig. De Red Bull-coureur mocht 34 kaarsjes uitblazen. Hoewel de Mexicaan een moeilijk heden kent bij het team van Red Bull heeft hij zeker ook zijn successen gehad. GPBlog zet drie mooie races van Perez op een rijtje.

Azerbeidzjan 2023

Een oppermachtig weekend voor de Mexicaan. In de straten van Baku wist hij zowel de sprintrace als de hoofdrace te winnen. Dit was dan ook de eerste keer dat hij beide overwinningen in een weekend wist te pakken. De sprintrace mocht hij vanaf de tweede plek beginnen. In de achtste ronde van de sprint wist hij in de eerste bocht, na het gebruik van DRS op het lange stuk, Leclerc in te halen. De race zelf begon Checo Perez op plek drie. Doordat Verstappen de pits in ging, vlak voor de safety car de baan op ging, wist de Mexicaan op de eerste plek uit de safety car-periode te komen. Hij wist de Nederlander te verslaan met een verschil van 2.1 seconden. Het verschil tussen Verstappen en de derde plek was ruim 19 seconden. Een knap staaltje samenwerken van het team van Red Bull.

Monaco 2022

Ronde zeven van het seizoen 2022. Het was lang wachten in Monaco waar de regen maar van geen ophouden wist. Ruim een uur na dat de race had moeten beginnen, begon het dan ook daadwerkelijk. Een 1-2 van het team van Ferrari zag Leclerc op pole staan, Carlos Sainz op P2 en Sergio Perez uiteindelijk op de derde plek. Leclerc werd naar binnen gehaald, terwijl dit helemaal niet de bedoeling was. De Monegask werd terug de baan op gestuurd met de harde band. Door het tijdsverlies in de pitstraat kwam Leclerc terug op plek vier, achter Perez, Sainz en Verstappen. Door een ongeluk van Mick Schumacher werd de rode vlag gezwaaid. Ferrari bleef op de harde band, Red Bull ging naar de medium. Hoewel het aan het einde lastig werd voor Perez wist hij de race te winnen. De derde raceoverwinning ooit voor de Mexicaan, waarna een heftig feestje gevierd werd.

Sakhir 2020

In het corona-seizoen werd de Grand Prix van Sakhir gereden. Dit is op hetzelfde circuit waarop de Grand Prix van Bahrein gereden wordt. Wegens wat COVID-gevallen reed Russelll voor Mercedes in plaats van Hamilton. Jack Aitken kreeg daardoor de kans bij Williams. Pietro Fittipaldi reed voor het team van Haas, nadat Romain Grosjean een week eerder een ongeluk had gehad.

Sergio begon op de vijfde plek maar viel al snel terug naar de laatste plek nadat Leclerc, Verstappen en dus Perez elkaar raakte. De eerste twee moesten zich terugtrekken uit de race. Perez reed door. Daar begon de race pas echt voor de Mexicaan. Na 20 rondes stond Perez al in de punten, en in de 50e ronde had iedereen zijn pitstop gemaakt. Hierna stond Perez op plek negen. Na een Virtual safety car in ronde 54, waar iedereen weer de pits in ging behalve Perez stond hij op plek vijf. In de 64e ronde wist hij de raceleider George Russell in te halen nadat hij een lekke band kreeg. Van de laatste plek tot racewinnaar. Perez is het gelukt en zo wist hij zijn eerste race overwinning binnen te halen.